Sjokoladekake med høstblader

Lag en nydelig sjokoladekake til høstfesten eller vennemiddagen! En saftig og lettlaget sjokoladekake, pyntet med smørkrem og siktet kakao. Wow-effekten ligger i de nydelige høstbladene, laget i marsipan.

Sjokoladekake

  • 4 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
  • 1 ts natron
  • 4 dl vann
  • 1 dl nøytral olje (f.eks solsikke eller raps)
  • 1 ts eddik 7%

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bolle. Bland det våte for seg og hell så over det tørre. Rør det raskt sammen.

Spray formfett i 2 stk 20 cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 30 minutter.

La kakebunnene avkjøles 10 min i formene før du tar de ut og over på rist.

Sjokoladekrem

  • 300 g smør (romtemperert)
  • 7,5 dl melis
  • 6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker (evt 1 ts vaniljeekstrakt)

Slik gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett kakao til alt er blandet.

Legg en avkjølt kakebunn på fat og smør på sjokoladekrem før du legger den andre bunnen oppå. Fordel krem over hele kaken og pynt etter ønske.

Kaken er dekket med siktet kakao, og pyntet med blader i høstlige farger. Bladene er laget av farget marsipan som du kan farge selv eller kjøpe ferdig farget. Kjevle ut marsipan og bruk en kniv eller kakeutstikker til å forme blader som du legger på kaken.

Sjokoladekake høst_Nille.jpg