Kremet blomkålsuppe
En kremet blomkålsuppe smaker alltid godt og er enkel å lage. Kan nytes både ute og inne, alene eller i godt i selskap.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1 stk blomkål
- 0,5 stk finhakket løk
- 8 dl vann
- 2 stk hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
- 2 dl helmelk
Topping:
- olivenolje
- hjemmelagede krutonger (se oppskrift under)
Slik gjør du det:
Del opp blomkål i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og helmelk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Tips! Litt fløte eller crème fraiche gir en litt fyldigere suppe og revet parmesan gir ekstra smak
Server med fersk brød eller hjemmelaget focciaccia
Brødkrutonger er enkelt å lage, gjerne med brød som begynner å bli tørt.
- Oppskrift krutonger:
- 4 stk skriver brød
- 4 ss olivenolje
- et par klyper salt
- 1 stk fedd hvitløk
- 1 ss pasta/pizzakrydder
Slik gjør du det:
Bland sammen olje, salt, hvitløk og krydder. Vend brødbiter i blandingen.
Legg brødbitene utover på et stekebrett med bakepapir, stek på 200 grader i omtrent 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.
Kan oppbevares over lengre tid i en lufttett beholder.
Se mer av vår olje- og krydderserie: